Κουακερ βρωμης με κινοα

by - 1:00 μ.μ.




Αυτό το πρωινό είναι ιδανικό τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός! Γεμάτο υπέροχες φθινοπωρινές γεύσεις,αρώματα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή με τις δικές προτιμήσεις στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς φυσικά! 

Για 4 ατομα
Υλικα
½ φλιτζάνι κόκκινο ή τρίχρωμο κινοα
1 φλιτζάνι βρώμη
περίπου 4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
8 αποξηραμένα βερίκοκα ή χουρμάδες
¼ φλιτζάνι ρόδι
1 αχλάδι, κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζάνι βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα                                            λίγη κανέλα
¼-1/2 φλιτζάνι ψημενους σπόρους κολοκύθας, ή κομμένα αμύγδαλα
¼ φλιτζάνι μέλι, σιρόπι σφενδάμου, 
Οδηγίες
Ρίχνουμε το κινόα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και καβουρδίζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη βρώμη, 3 φλιτζάνια νερό και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βράστε.
Μαγειρέψτε σε μεσαία με χαμηλή θερμοκρασία με το καπάκι ανοιχτό για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρις ότου οι σπόροι μαλακώσουν
Ζεστάνετε το γάλα. Εάν κάνετε μία μόνο μερίδα, ζεστάνετε μόνο 1 φλιτζάνι ή λιγότερο εάν θέλετε κρεμώδη το χυλό.

Στη συνέχεια,ρίξτε από πάνω τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα παραμείνει φρέσκο στο ψυγείο για 5-7 ημέρες.

You May Also Like

0 σχόλια