Τηγανιτο πικαντικο κουνουπιδι

by - 12:36 μ.μ.





Αυτό το κουνουπίδι έχει γεύση τηγανητού κοτόπουλου! Είναι τραγανό, τρυφερό στη μέση, γεμάτο γεύση και είναι vegan!


Συστατικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κσ καλαμποκάλευρο ή λιναρόσπορος μουλιασμένος 15 λεπτά σε νερό
½ κγ αλάτι
½ κγ πιπέρι καγιέν
½ κγ λευκό πιπέρι
½ κγ σκόνη κρεμμυδιού
½ κγ σκόνη σκόρδου
½ κγ γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
και ότι άλλο καρύκευμα σας αρέσει
1 κσ διατροφική ξηρή μαγιά
⅓ φλιτζανιού καυτή σάλτσα
¼ φλιτζανιού μη ζαχαρούχο καθαρό γάλα σόγιας ή άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα
1 κσ μουστάρδα Ντιζόν
5 φλιτζάνια λάδι καρυδας ή άλλο λάδι τηγανίσματος
1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μεγάλες φούντες
Οδηγίες
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους συνδυάστε το αλεύρι, καλαμποκαλευρο, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, το λευκό πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, και τη ξηρή διατροφική μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε τη καυτή σάλτσα, το γάλα σόγιας και τη μουστάρδα Dijon και χτυπήστε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Ζεσταίνετε το λάδι τηγανίσματος σε ένα μεγάλο βαρυ τηγάνι ή φριτέζα. Θα πρέπει να είναι περίπου 180 °.
Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να βουτήξετε προσεκτικά μια φούντα κουνουπιδιού στο υγρό μείγμα και, στη συνέχεια, ρίξτε το στο μείγμα αλευριού. Χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι (θα πρέπει να είναι στεγνό) για να το καλύψετε τελείως. Βυθίστε το πάλι στο ζεστό μείγμα σάλτσας και πάλι στο ξηρό μείγμα, κρατώντας το ένα χέρι για το ένα μείγμα και ένα για το άλλο
Βάλτε προσεκτικά το διπλά επικαλυμμένο κουνουπίδι στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουνουπίδι έως ότου δεν μπορείτε να χωρέσετε πια στο δοχείο. Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, έως ότου τα κομμάτια εχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Μεταφέρετε το τηγανισμένο κουνουπίδι σε μια μεγάλη πλάκα που καλύπτεται με δύο φύλλα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την περίσσεια του λαδιού.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε το υπόλοιπο κουνουπίδι.
Σερβίρετε ζεστό.

You May Also Like

0 σχόλια