Πως να διωξετε το κρυολογημα με φυσικο τροπο

by - 10:38 π.μ.


Πολλοί άνθρωποι με ένα απλό κρυολόγημα καταφεύγουν αμέσως στα χάπια για να διώξουν τα συμπτώματα. Το γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν αντισηπτικές τροφές που μπορούν να είναι πιο θεραπευτικές και καλύτερες για εσάς;
Αυτές οι ομοιοπαθητικές θεραπείες θα βοηθήσουν στη θεραπεία του κρυολογήματος με φυσικό τρόπο.

1.ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Το να είστε ενυδατωμένοι είναι σημαντικό, είτε έχετε κρυολόγημα είτε δεν έχετε. Όταν είσαι άρρωστος, χάνεις τα υγρά γρηγορότερα (φυσώντας τη μύτη κλπ.).Πίνετε πολλά υγρά και απολαύστε τα και ζεστά. Εδώ είναι μερικές φυσικές θεραπείες για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα!
Τζίντζερ, μέλι και λεμόνι
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα ή σε συνδυασμό. Όλα έχουν μεγάλα οφέλη! Το τζίντζερ έχει υψηλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και το ακατέργαστο μέλι είναι ιδανικό καταπραϋντικό για τον πονόλαιμο.
Γλυκόριζα
Η γλυκόριζα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και πολύ χαλαρωτική! Μπορείτε είτε να αγοράσετε την ίδια τη ρίζα είτε να δοκιμάσετε σε φακελάκια τσαγιού.
Μηλόξυδο
Μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε τσάι, ζεστό νερό ή μόνο του. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αλκαλοποιεί το σώμα σας, το οποίο βοηθά να απαλλαγούμε από δυσάρεστα βακτήρια.
Εχινάκια
Έχετε πιθανώς ακούσει για αυτό πριν. Η εχινάκια έχει υψηλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προσβάλλει τους ιούς που συσσωρεύεται όταν έχετε κρυολόγημα. Βάλτε μερικές σταγόνες σε νερό και πιείτε όσο μπορείτε ή προσθέστε το σε λίγο βραστό νερό με φρέσκο ​​τζίντζερ.
Λάδι Ρίγανης
Αυτό που ίσως δεν έχετε ακούσει είναι το λάδι από το βότανο της ρίγανης! Απλά χρειάζεστε 1-2 σταγόνες σε νερό μία φορά την ημέρα για να αποκτήσετε τα αντιϊκά της οφέλη. Είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση κρυολογημάτων και πολύ καλό για πονόλαιμο (αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιείται αν είστε έγκυος).

2. ΒΑΣΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πιστεύω αληθινά στις φαρμακευτικές δυνάμεις του φαγητού. Προσπαθώ να παίρνω τα συστατικά από το φαγητό μου ανάλογα με το τι χρειάζεται το σώμα μου. Όταν έχετε κρυωμένοι, υπάρχουν πολλά θεραπευτικά συστατικά που μπορούν να σας γιατρέψουν μέσω της κατανάλωσης νόστιμων θρεπτικών τροφών!
Βιταμίνη C
Τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης C μπορούν να βρεθούν στα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, την παπάγια, τις πιπεριές και το μπρόκολο.
Σκόρδο
Προσπαθώ να το προσθέσω σε οτιδήποτε μπορώ και ακόμα περισσότερο όταν έχω κρυολόγημα. Βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, στη μείωση της φλεγμονής και στην αποφυγή τοξινών.
Κοτόσουπα
Υπάρχει ένας λόγος που αυτό είναι το φαγητό που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας για να γίνουμε καλά όταν ήμασταν παιδιά, και όχι μόνο επειδή έχει υπέροχη γεύση. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στους πνεύμονες που προκαλεί βήχα.

3. ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Κάντε ένα μπάνιο
Αφιερώστε λίγο χρόνο γιανα χαλαρώσετε και να ακούσετε το σώμα σας. Γεμίστε την μπανιέρα και προσθέστε ένα χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο στο μπάνιο σας σαν τη λεβάντα. Το τσάι και το έλαιο μέντας είναι επίσης τα αγαπημένα μου, ειδικά όταν αισθάνομαι γρίπη.
Ξεκουραστείτε
Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοιμηθεί αρκετά ειδικά όταν είστε άρρωστοι. Δείτε μια ταινία, στον καναπέ με μια κουβέρτα, μερικές φορές απλά πρέπει να σταματήσετε και να χαλαρώσετε για να γίνετε καλύτερα.

You May Also Like

0 σχόλια