Ηρθε η ωρα να ξεκινησεις το τρεξιμο

by - 12:08 μ.μ.


Έγινε μια έρευνα στο Iowa State University και τα αποτελέσματα που βγήκαν έχουν πολύ ενδιαφέρον, όποιος τρέχει για 5-10 λεπτά κάθε μέρα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά τρία ολόκληρα χρόνια!
Η έρευνα παρακολούθησε πάνω από 55.000 άτομα μεταξύ 18 και 100 ετών, για περίπου 15 χρόνια! 
Τα συμπεράσματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά αυτό που γνωρίζουν άπαντες εδώ και χρόνια, πως το τρέξιμο ισοδυναμεί με υγεία. Είναι μία πάρα πολύ καλή φυσική δραστηριότητα η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες δυνατότητες, φυσική κατάσταση και εξειδικευμένο εξοπλισμό για να επιτευχθεί.

Η άσκηση είναι αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, 30 λεπτά άσκησης μπορούν να προκαλέσουν σχηματισμό νέων κυττάρων, άλλα κύτταρα να αναγεννηθούν, ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου να αυξηθούν, αντίθετα το να κάθεστε μπροστά σε οθόνες 'όπως η τηλεόραση είναι συνδεδεμένα με κακή ψυχική υγεία.

Μόνο 12-14 εβδομάδες αερόβιας άσκησης είναι αρκετά για την αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων  και υπάρχει ένα ποσοστό 30% μείωσης του κινδύνου κατάθλιψης με 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα!

Είναι εντυπωσιακό με το πως οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν τόση μεγάλη επίδραση στην υγεία μας και πόσο μεγάλη είναι η έρευνα πάνω στο κομμάτι της καλής υγείας με την άσκηση!

Φόρεσε τα αθλητικά σου λοιπόν και πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο!

You May Also Like

0 σχόλια