Πως να τρωτε μικροτερες μεριδες

by - 11:07 π.μ.




Κοιτάξτε το χέρι σας, καντε το μια γροθιά. Τόσο μεγάλο είναι περίπου το στομάχι σας! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να τρώμε περισσότερο από αυτό, και παντού πλέον οι μερίδες μας γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Οπότε αν αισθάνεστε ότι τρώτε παραπάνω απ'όσο θέλετε εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να μειώσετε τις μερίδες σας.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ
Παρόλο που μπορεί να φανεί αρκετά προφανές, τρώγοντας σε μικρότερο πιάτο κάνει πραγματικά το μυαλό σας για να πιστέψει ότι έχετε φάει περισσότερο από όσο έχετε φάει. Επιπλέον, μια ευκαιρία να αγοράσετε μερικά νέα, όμορφα, μικρότερα πιάτα!

ΠΙΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ
Ένα μεγάλο ποτήρι κρύο νερο θα σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι πριν αρχίσετε να τρώτε, και έτσι θα φάτε λιγότερο. Επιπλέον η σωστή ενυδάτωση σας δίνει απεριόριστη ενέργεια και χαρίζει πιο λαμπερό δέρμα!

ΜΑΣΗΣΤΕ ΠΟΛΥ
Είναι πολύ σημαντικό θεωρώ να μασάμε το φαγητό μας αργά, στον εγκέφαλό σας παίρνει περίπου 20 λεπτά για να δώσει την εντολή ότι χόρτασε, άρα θεωρητικά, όσο πιο αργά τρώτε τόσο λιγότερο θα φάτε! Η πέψη ξεκινάει από το μυαλό, έτσι πρέπει να είναι συγκεντρωμένο όταν τρώτε - χωρίς περισπασμούς και χωρίς τσιμπολογήματα.

ΓΕΜΙΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ
Προσπαθήστε να φανταστείτε το πιάτο σας ως διάγραμμα πίτας, γεμίστε το ένα τέταρτο με πρωτεΐνες, το ένα τέταρτο με υδατάνθρακες και το άλλο μισό με λαχανικά. Γεμίζοντας με τα λαχανικά το πιάτο είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να αισθανθείτε ότι τρώτε περισσότερο από ό, τι πραγματικά έχετε κάνει.

ΦΑΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Σκεφτείτε το όμορφο σώμα που χρειάζεται καύσιμα για να δουλεύει και να έχει ενέργεια, αντί να του δίνετε μεγάλες μερίδες μια ή δύο φορές την ημέρα που θα σας κάνουν να αισθανθείτε φουσκωμένοι και ναρκωμένοι μετά το φαγητό, προσπαθήστε να του δίνετε πολλά μικρά ελαφριά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα σας δώσουν ενέργεια και θα σας χορτάσουν. Τα καρότα και το χούμους, οι φέτες μήλου με βούτυρο αμυγδάλου και οι χουρμάδες είναι μερικά που αγαπώ.

You May Also Like

0 σχόλια