Κουακερ φαγοπυρου με καραμελωμενη μπανανα

by - 8:22 μ.μ.

Τον τελευταιο καιρό ανακαλυψα το φαγόπυρο και το έχω αγαπήσει ιδιαίτερα για πρωινό.Το φαγόπυρο είναι επίσης μια πηγή των βιταμινών και μετάλλων και επίσης μια εύπεπτη πηγη πρωτεΐνης. Για να φτιάξω αυτό το κουάκερ σοκολάτας χρησιμοποίησα ένα μείγμα βιολογικής σοκολάτας χωρης ζαχαρη και το σερβίρισα με καραμελομένη μπανάνα και φυστικοβούτυρου.

Συστατικά:

Για 2 ατομα:

1 φλιτζάνι πλιγούρι φαγόπυρου

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλακτος της επιλογής σας

1 φλιτζάνι νερό

¼ φλιτζάνι σταφίδες ή μερικούς χουρμαδες για εξτρα γλυκύτητα (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό γλυκαντικό όπως το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι)

2-3 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα

Για την καραμελωμένη μπανάνα:

1 ώριμη μπανάνα με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας

Επικαλύψεις:

Φυστικοβούτυρο

σταγόνες κακάο

Τσιπ καρύδας

Εάν θέλετε να επιταχύνετε το χρόνο μαγειρέματος του φαγόπυρου, βυθίστε το σε άφθονο νερό από το προηγούμενο βράδυ ή για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξεπλύνετε πολύ καλά το πλιγούρι του φαγόπυρου και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και το γάλα αμύγδαλου.Μόλις αρχίσει να βράζει, σβήστε το και τοποθετήστε το καπάκι. Μαγειρέψτε το φαγόπυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού και έχει μαλακώσει το φαγόπυρο. Προσθέστε περισσότερο υγρό εάν χρειάζεται.

Ενώ το κουάκερ μαγειρεύεται αρχίστε να καραμελώνετε τη μπανάνα. Τοποθετήστε τη ζάχαρη καρύδας και το νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις η ζάχαρη ξεκινήσει να φουσκώνει, προσθέστε τα δύο μισά μπανάνας. Μαγειρέψτε την μπανάνα σε κάθε πλευρά για περίπου 2-3 ​​λεπτά.

Σερβίρετε το κουάκερ με την καραμελοποιημένη μπανάνα, το φυστικοβούτυρο, τις σταγόνες κακάο και τα τσιπς καρύδας.

You May Also Like

0 σχόλια