Χορτοφαγικη διατροφη

by - 6:15 μ.μ.



Έχεις σκεφτεί τι θα γινόταν αν όντως έκανες μία χορτοφαγική διατροφή;

Δεν θα σκοτώνονταν για φαγητό 10 φορές περισσότερες αγελάδες, γουρούνια και κοτόπουλα από τον πληθυσμό των ανθρώπων στον κόσμο. Με απλά λόγια σκοτώνονται 74 δισεκατομμύρια ζώα για 7,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Δεν θα καταστρεφόταν άλλο ο Αμαζόνιος, του οποίου οι αποψιλωμένες περιοχές του φτάνουν το 80% εξαιτίας της μαζικής εκτροφής βοοειδών.

Δεν θα είχαμε τόσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μιας και η εκτροφή ζώων ευθύνεται για τις περισσότερες από αυτές (από την εκτροφή εκπέμπονται περισσότερες και από τον τομέα των μεταφορών).

Δε θα σπαταλούμε τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών, που απαιτεί η καλλιέργεια της σόγιας, της οποίας σόγιας το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας της (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που παράγουν κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και μόλις το υπόλοιπο 20% για ανθρώπινη κατανάλωση.

Δε θα σπαταλούσαμε τόσο νερό γενικότερα. Η ποσότητα νερού (403.000 λίτρα) που χρησιμοποιείται για να παράγουμε κρέας και γαλακτοκομικά που θα καταναλωθούν σε διάστημα ενός χρόνου ισοδυναμεί με το νερό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να κάνει ντους 17 φορές την ημέρα ή 6.190 ντους το χρόνο.

Θα μειωνόντουσαν κατά πολλοί τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για χρήση στην κτηνοτροφία. Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία σε σύνολο 25 χωρών της ΕΕ, ποσότητα που ισοδυναμεί με το βάρος 706 διώροφων λεωφορείων.


Σε επίπεδο υγείας, θα πρόσθετες 3,5 χρόνια ζωής, αν έκανες μία plant-based διατροφή.
Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε 5 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο. Αυτό σημαίνει 9 ανθρώπους το λεπτό.


Το σκέφτεσαι;

You May Also Like

0 σχόλια