Υγιεινη μερεντα

by - 1:01 μ.μ.

Αυτή η μερέντα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πέρα απτό ότι είναι πολύ νόστιμη, είναι φτιαγμένη από πολύ καλά υλικά άρα θα αισθάνεσαι όμορφα που έφαγες μερέντα για πρωινό! Έχω χρησιμοποιήσει σκόνη μάκα, ένα superfood, πρόκειται για ένα λαχανικό από τη Νότια Αμερική που για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι μέσα και γύρω από τις Άνδεις το καταναλώνουν ως τρόφιμο και φάρμακο.Η σκόνη μάκα βοηθά τις γυναίκες με ορμονική ανισορροπία και ταλαιπωρίες που σχετίζονται με τον γυναικείο κύκλο. Αν και οι άνθρωποι στη Νότια Αμερική έχουν καλλιεργήσει μάκα για κυριολεκτικά χιλιάδες χρόνια, είναι μια αρκετά νέα άφιξη στη δική μας αγορά. Το λατρεύω για τα οφέλη για την υγεία, αλλά και για τη γεύση του που ταιριάζει αρκετά καλά με μεγάλη ποικιλία συνταγών.
Συστατικά
1 ¾ φλιτζάνια φουντούκια
½ φλιτζάνι χυλός χουρμάδες (αν δεν είναι μαλακοί, μουλιάστε τους στο γάλα σόγιας για μια ώρα πριν από τη χρήση)
¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας σκόνη Maca 
½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές σούπας μη ζαχαρούχο καθαρό γάλα σόγιας ή άλλο γάλα μη γαλακτοκομικό
3 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη σκόνη κακάου ή σκόνη κακάου
Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °, και απλώστε τα φουντούκια ομοιόμορφα σε ένα φύλλο ψησίματος. Ψήστε τα για 10-12 λεπτά, μέχρι να αρχίσετε να τα μυρίσετε και να τα δείτε να παίρνουν λίγο χρώμα.
Αφαιρέστε τα φουντούκια και ρίξτε τα στο κέντρο μιας πετσέτας κουζίνας και τυλίξτε καλά. Μόλις κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά, τρίψτε τους στις πτυχές της πετσέτας για να φύγουν οι φλούδες. Μεταφέρετε τα αποφλοιωμένα φουντούκια στο φύλλο ψησίματος και αφήστε τα να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μέχρι να μετατραπούν σε βούτυρο από φουντουκια. Προσθέστε τους χουρμάδες, το μέλι και τη σκόνη μάκα και συνεχίστε να ανακατεύετε για 1 λεπτό, έως ότου αναμειχθούν στο βούτυρο. Καθώς αναμειγνύεται, σιγοβράζεται σιγά-σιγά στο γάλα σόγιας μέχρι το βούτυρο από φουντούκια να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε τη σκόνη κακάου και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει πολύ κρεμώδης.
Μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο ή χρησιμοποιήστε αμέσως. Η μερεντα θα διατηρηθεί νωπή στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες.

You May Also Like

0 σχόλια