Vegan μακαροναδα με 'κεφτεδακια'

by - 12:04 μ.μ.


Μακαρονάδα με πεντανόστιμα κεφτεδακια από φακές!
Ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών μας επιλογών καθορίζεται από τις παραδόσεις και τις συνήθειες, ειδικά όταν πρόκειται για φαγητό. Υπήρξε πολύς ενθουσιασμός και δημιουργικότητα στο να βάλω κάτι διαφορετικό σε ένα τόσο οικείο πιάτο! Είναι ένα πιάτο για χορτοφάγους και μη, ειδικά αν θέλετε να περιορίσετε τα προϊόντα ζωικής παραγωγής. Δοκιμάστε το! 

Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια φακής
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένες φακές (μην χρησιμοποιείτε κόκκινες φακές)
2 κσ αλεσμένο λιναρόσπορος, αναμειγνύονται με ⅓ κύπελλο νερό
¼ φλιτζάνι διατροφική μαγιά
½ κουτ. Σπόρου μάραθου
2 κσ φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αποξηραμένου ή φρέσκου θυμαριού
1 κγ αλατιού
1 κγ μαύρο πιπέρι
1 κγ θρυμματισμένα κόκκινα νιφάδες τσίλι
½-⅔ φλιτζάνι ψίχουλα
Σάλτσα σπαγγέτι
1 κολοκυθάκι ή κίτρινο σκουός, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φλυτζάνια λαχανάκια βρυξελλών, κομμένα σε φέτες
2 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι για καρύκευμα
½ κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζάνια από την αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας
¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
Καρυδιά 'παρμεζάνα'
1 φλιτζάνι καρύδια, ψημένα ή ωμά
¼ φλιτζάνι διατροφική μαγιά
1 κγ πάστα γλυκού miso
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Κεφτεδάκια φακης
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° και προσθέστε δύο φύλλα ψησίματος σε ένα ταψί 
Βάλτε τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, και ανακατέψτε. Το μείγμα θα πρέπει να έχει κάποια υφή γιανα μπορέσετε να τις πλάσετε. Εάν είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο περισσότερο ψωμί. Καθένα πρέπει να είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας. Τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήνετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά στο εξωτερικό.
Σάλτσα ντομάτας
Ανακατέψτε τα κολοκυθάκια και τα λαχανάκια βρυξέλλών με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, στη συνέχεια τα απλώστε ομοιόμορφα πάνω στο άλλο φύλλο ψησίματος. Πασπαλίζουμε τα με λίγο αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια ψηστε για 30 λεπτά.
Μεταφέρετε τα ψημένα λαχανικά σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Σιγοβράστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα για τα μακαρόνια
Καρυδιά παρμεζάνα
Τοποθετήστε τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να παραμείνει ένα χονδρό κομμάτια.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Ετοιμάστε τα μακαρόνια
Φέρτε περίπου 6 φλιτζάνια αλατισμένο νερό σε σημείο βρασμού.
Προσθέστε τα ζυμαρικά σας και μαγειρέψτε 8-10 λεπτά.
Σερβίρετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια με τη  σάλτσα ντομάτας λαχανικών και επάνω τα κεφτεδάκια φακής και τέλος την 'παρμεζάνα' από καρύδια.

You May Also Like

0 σχόλια