Τρως τα συναισθηματα σου; Ετσι θα το αντιμετωπησεις

by - 12:38 μ.μ.



Πρέπει να παραδεχτώ, όταν αισθάνομαι αγχωμένη ή λυπημένη, θέλω να φάω. Είναι μια κακή συνήθεια της ζωής μου που προσπαθώ να αλλάξω!

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν συναισθηματική σχέση με το φαγητό, Τούρτα για να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας, τούρτα για να σας χαλάρώσει όταν έχετε μια δύσκολη μέρα. Το φαγητό δεν είναι μόνο καύσιμο - συχνά τρώμε επειδή χρειαζόμαστε κάτι να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, μια ανταμοιβή ή έναν τρόπο να απαλύνει τον πόνο μας. Το φαγητό και το συναίσθημα πάνε χέρι-χέρι. Και το πρόβλημα είναι ότι η συναισθηματική υπερφαγία μπορεί συχνά να μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα.

Το να τρέφεστε αναλόγως με τα συναισθήματα σας δεν είναι υγιές. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να λύνω τις ανησυχίες μου με άλλες μεθόδους, από το να φουσκώνω το στομάχι μου - και τώρα που έμαθα να αποφεύγω αυτή την παγίδα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα για όλα.Τι βρήκα να λειτουργεί σε μένα;

1. ΕΛΕΝΞΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΑΣ
Την επόμενη φορά που αισθάνεστε στενοχωρημένη και χρειάζεστε απελπισμένα κάτι γλυκό, αρπάξτε ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψετε 3 βήματα που θα μπορούσατε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα. Ίσως είναι να καλέσετε κάποιον στο τηλέφωνο, ή να συναντηθείτε με κάποιον ή να διαπιστώσετε ότι απλώς γράφοντας τι συμβαίνει και πώς θα το λύσετε μπορεί να είναι πολύ θεραπευτικό!

2. ΠΙΕΙΤΕ ΤΣΑΙ
Τα ζεστά ροφήματα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε όμορφα - υπάρχει λόγος που οι Βρετανοί πίνουν τσάι σε περιόδους δυσκολίας. Επιπλέον, η σωστή ενυδάτωση μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε τις λιγούρες. Μου αρέσει να πίνω ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού με μέλι ή το χρυσό γαλα.

3. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ
Το ντους με βοηθά να αλλάξω αμέσως διάθεση. Αισθάνομαι φρέσκια και ανανεωμένη! Την επόμενη φορά που θα αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι και το βάζο με τα μπισκότα φαίνεται δελεαστικό, κάνετε ένα ωραίο ζεστό ντους μπορεί να μην θέλετε πιο αυτά τα μπισκότα.

4. ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ
Κάνε κάτι επειδή αγαπάς τη ζωή σου όχι επειδή τη μισείς. Φροντίστε τον εαυτό σας, μην είστε αυστηροί μαζί του, σκεφτείτε κάτι που κάνατε καλά σήμερα στη δουλειά ή βρείτε και ξαναδιαβάσετε ένα ωραίο μήνυμα από έναν φίλο. Αν σκεφτείτε κάτι θετικό, ακόμα και για ένα λεπτό, θα μετατοπίσετε τη σκέψη σας σε μια πιο θετική κατεύθυνση.

5. ΦΑΕ ΣΥΓΚΕΝΤΩΜΕΝΑ

Εντάξει, αν θέλετε ακόμα να φάτε κάτι που έχετε στο μυαλό σας, φάτε το με όλη σας την προσοχή και ευχαριστηθείτε το! Εστιάστε όλες τις αισθήσεις σας σε αυτή τη στιγμή: κοιτάξτε το φαγητό μπροστά σας, μυρίστε το άρωμα του, εκτιμήστε τη γεύση του στο στόμα σας. Αν το μυαλό σας περιπλανιέται, φέρτε το πίσω στο παρόν για να νιώσετε ήρεμοι. 

You May Also Like

0 σχόλια