7 τροποι να νικησετε την λαιμαργια οταν ειστε κουρασμενοι

by - 1:38 μ.μ.


Η λαιμαργία, βγαίνει στην επιφάνεια όταν δεν αισθανόμαστε καλά.

Hungover / κούραση / στεναχώρια/ τέλμα/ εξάντληση / άγχος =
τηγανητά / γλυκά /κολλημένοι στον καναπέ / καφέδες / αναψυκτικά / σκληροί με τον εαυτό μας.

Σου ακούγονται οικεία; 
Δες πώς να επαναφέρεις τον εαυτό σου σε ισορροπία και να βρεις τη χαμένη σου λάμψη!

ΒΗΜΑ 1: ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ
Μόλις ξυπνήσεις αντί να πιεις αμέσως καφέ, πιες νερό !! Ειδικά, μετά το hungover, ο οργανισμός σου είναι εξαιρετικά αφυδατωμένος και ο καφές θα σε αφυδατώσει περαιτέρω. Μπορείς να προσθέσεις μερικές φράουλες ή λεμόνι.

ΒΗΜΑ 2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Σχεδιάσε τα γεύματα της μέρας. Αν δεν το κάνω αυτό, θα τρώω όλη μέρα. Με βοηθά επίσης να σταματήσω να σκέφτομαι τα γλυκά και fast food. Εφοδιάσου με πολλά θρεπτικά τρόφιμα για τις δύσκολες μέρες: το βούτυρο αμυγδάλου με μήλο,το χούμους με καρότο ή αγγούρι είναι τα αγαπημένα σνακ μου.

ΒΗΜΑ 3. ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
Βγες έξω από το σπίτι ή πηγαίνετε για μια μεγάλη βόλτα στο μεσημεριανό σου διάλειμμα. Περπάτα 30 λεπτά με τα πόδια και ανέπνευσε τον καθαρό αέρα, θα δεις ότι θα αισθανθείς αμέσως καλύτερα. 

ΒΗΜΑ 4. 1 ΠΙΑΤΟ, ΜΕ 3 ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Φυσικά θα αισθανθείτε πιο πεινασμένοι από το κανονικό,όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά το σώμα σας θα σας στείλει περισσότερες ορμόνες πείνας από ότι θα έκανε εάν είχατε κοιμηθεί καλά. Να είστε προσεκτικοί. 
Δοκίμασε να φας μια ωραία μερίδα: με 1. πρωτεΐνη, 2. υδατάνθρακες και 3. λαχανικά στο γεύμα σου.

ΒΗΜΑ 5. ΑΛΛΑΞΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
Έφαγες ένα burger για μεσημεριανό; Όλοι το έχουμε κάνει, σίγουρα. Το πρόβλημα έρχεται μετά, όταν κάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται άσχημα γι 'αυτό και φέρνεις όλη την αρνητική ενέργεια στον εαυτό σου. Απόλαυσε κάθε μπουκιά του burger , μπορείς να το εξισορροπήσεις με ένα ελαφρύτερο γεύμα με πολλά λαχανικά αργότερα. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας! Ακούστε το σώμα σας! Κλείστε τα μάτια σας, καθίστε και ξεκουράστε το σώμα σας και μάθετε να ακούτε τι χρειάζεται. Το μυαλό μας μας παραπλανά και νομίζουμε ότι πρέπει να φάμε όλη τη ζάχαρη του κόσμου. Αλλά αν περιμένουμε και ακούσουμε πραγματικά, ίσως απλά να χρειάζεται νερό και μερικά φρούτα, να χαλαρώσει, να κάνει κάποια άσκηση ή 10 λεπτά διαλογισμού. Αφουγκραστείτε και θα αρχίσετε να νιώθετε ωραία.

ΒΗΜΑ 7. ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΙ
Δεν υπάρχει τίποτα που ένα φλιτζάνι τσάι δεν μπορεί να το γιατρέψει.
Πράσινο,μαύρο,του βουνού, αρωματικό τσάι ή χαμομήλι, λουίζα κτλ. Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι και μουσική πάντα με έκανε να αισθάνομαι πολύ καλύτερα.

Όλα στη ζωή είναι θέμα ισορροπίας. Η ισορροπία είναι δύσκολο να αποκτηθεί και μπορεί συχνά να διαρκέσει πολύς χρόνος για να το καταφέρεις. Αλλά μόνο αν προσπαθήσεις, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά. Εν τω μεταξύ; απόλαυσε αυτές τις βραδινές εξόδους, τις μέρες που λιώνεις στον καναπέ, εκείνες τις βραδινές παρασπονδίες, το ένα πάρα πάνω κοκτέιλ. 
Φρόντισε τον υπόλοιπο χρόνο να δίνεις στον εαυτό σου θρεπτικά τρόφιμα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά, προσπάθησε να κινείσαι περισσότερο και να κάνεις χαρούμενες σκέψεις μέσω του διαλογισμού. 

Μπορείτε να ζείτε και νιώθετε καλύτερα.

You May Also Like

0 σχόλια