Κλασικο χουμους βημα-βημα

by - 7:29 μ.μ.



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

800 γρ. βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και πλυμένα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

Χυμός 1 λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και ψημένη για 10 λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Λίγο αλάτι

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Προσθέτοντας λίγο νερό θα κάνει το χούμους ακόμα πιο κρεμώδες.

 Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλα καρυκεύματα - πιπέρι καγιέν, πάπρικα ή τσίλι, γίνεται εξίσου νόστιμο και να έχει μια πιο έντονη γεύση.

Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να ψήσετε τα  ρεβίθια,  δημιουργείτε μια εντονότερη γεύση στο χούμους. Αφού προθερμάνετε τον φούρνο στους 180, ρύθμιση αέρα. τοποθετήστε σε ένα ταψί  τα ρεβίθια με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και ψήστε τα για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα βάλετε στον επεξεργαστή τροφίμων.

You May Also Like

0 σχόλια