Χρυσο γαλα

by - 10:58 π.μ.


Το χρυσό γάλα φτιάχνεται με τον βασιλιά τον μπαχαρικών και των superfood τον κουρκουμα!
Με δραστική ουσία την κουρκουμίνη που έχει αντιοξειδωτική, αντικαρκινικη και αντιφλεγμονώδη δράση. Η οποία ενισχύει την μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη σωστή λειτουργία του παχέος εντέρου, δυναμώνει τα μαλλιά και έχει ευεργετικές ιδιότητες στον ήπαρ

Επίσης, η κουρκουμίνη μπορεί να ελαττώσει την "κακή " χοληστερόλη, καθώς και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Χρησιμοποιείται ακόμα ευρέως, για τη δυσπεψία και τη γαστρίτιδα και έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμα, πολλαπλασιάζονται, όταν τον χρησιμοποιούμε στα φαγητά μας σε συνδυασμό με μαύρο πιπέρι!

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να καταναλώνετε κουρκουμά είναι πριν να κοιμηθείτε, το χρυσό γάλα ένα νόστιμο και θρεπτικό ρόφημα από κουρκουμά και γάλα (φυτικής ή ζωικής προέλευσης) γίνεται ένα κρεμώδες και χαλαρωτικό ρόφημα που δεν είναι απλά ένα νόστιμο σνακ για το βράδυ αλλά πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και βοηθάει στην πέψη.

Βήμα 1- μείγμα κουρκουμα
Συστατικά
1/4 φλιτζανιού σκόνη κουρκούμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό

Οδηγίες
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.  Ρυθμίστε την κουζίνα στη μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχιά κρέμα.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια φυλάξτε το σε ένα βάζο στο ψυγείο.

Βήμα 2: Χρυσό γάλα
Συστατικά
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα)
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1/4 κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο μείγμα κουρκούμης
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγη κανέλα

Οδηγίες
Βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα εκτός από το μέλι και ρυθμίστε την κουζίνα στη μεσαία θερμοκρασία. Ενώ ζεσταίνεται, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς και μην αφήσετε το μείγμα να βράσει. Τέλος,προσθέστε την κανέλα και το μέλι








You May Also Like

0 σχόλια