5 λογοι για να ξεκινησετε να χρησιμοποιειται λαδι καρυδας

by - 6:17 μ.μ.




Αγαπώ την προσθήκη superfoods στα τρόφιμα μου κάθε μέρα. Είτε είναι μια σούπερ πράσινη σκόνη ή το λεμόνι στο νερό το πρωί,είτε χρησιμοποιώντας το κακάο για να φτιάξω σοκολατένια brownies με γλυκοπατάτα, ή να μαγειρέψω με λάδι καρύδας γιατί είναι όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ίσως να κάνετε το ίδιο με μένα, αλλά ίσως να μην ξέρετε γιατί είναι σημαντικό να εμπλουτίσετε με σπόρους chia και γκότζι μπέρι στη διατροφή σας;

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ;
Ο λόγος που τα superfoods είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατροφή μας είναι ότι είναι θρεπτικά. Όλοι έχουμε σίγουρα αρκετά μακροσυστατικά στη διατροφή μας ... Μιλώ για τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη. Αλλά αυτό που μας λείπει είναι τα θρεπτικά μικροσυστατικά - οι βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του σώματός μας.
Το έλαιο καρύδας περιέχει μερικά από αυτά τα θρεπτικά μικροσυστατικά που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας με διάφορους τρόπους. Εδώ είναι οι πέντε λόγοι μου για να αρχίσετε να χρησιμοποιειται σήμερα το λάδι καρύδας.

1. Ιδανικό για μαγειρική 
Το λάδι καρύδας περιέχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο λιπαρών οξέων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αλλάζει τη σύσταση με θερμότητα, διατηρώντας το γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και καθιστώντας το τέλειο μαγειρικό λάδι (σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που πρέπει να το καταναλώνουμε μόνο ωμό)!

2. Δίνει ώθηση στην φυσική ενέργεια
Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ το λάδι καρύδας σε υγιεινές συνταγές ή προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα smoothie πριν από το γυμναστήριο, επειδή περιέχει τριγλυκερίδια μέσης ανθρακικής αλυσίδας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα εκπληκτικό φυσικό διεγερτικό - αντικατέστησε τον απογευματινό σου καφέ με λάδι καρύδας σε ένα θρεπτικό σνακ.

3. Φυσικό φάρμακο
Ναι, με ακούσατε ... περιέχει αυτό το μαγικό θρεπτικό μικροσυστατικό που ονομάζεται λαυρικό οξύ το οποίο μπορεί να σκοτώσει βακτήρια μύκητες και ιούς στο σώμα. Εάν αισθάνεστε υποτονικοί, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού στη σούπα κοτόπουλου σας για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

4. Σας ομορφαίνει 
Δεν χρησιμοποιείτε μόνο σε υγιεινά τρόφιμα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου και μάσκα μαλλιών. Λατρεύω τη φυσική ομορφιά και συχνά βάζω το σώμα μου στο λάδι καρύδας αντί για κρέμα σώματος καθώς κάνει βαριά ενυδάτωση και η επιδερμίδα είναι μετά πολύ λαμπερή. Επίσης, αφαιρώ το μακιγιάζ μου με λάδι καρύδας, κάνω μασάζ σε όλο το πρόσωπό και το αφαιρώ με ένα πανί. Το χρησιμοποιώ ως μάσκα μαλλιών γιατί παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών!

5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΩΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ!
Είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της κακής αναπνοής, καταστρέφει τα βακτήρια στο στόμα και βελτιώνει την υγεία των δοντιών.

Η φιλοσοφία είναι να εμπλουτίζετε τη διατροφή σας με θρεπτικά συστατικά όχι να αποκλείεται τροφές , και οι σούπερ-τροφές κάνουν αυτό ακριβώς εμπλουτίζουν στη διατροφή σας!

Τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή, βάζοντας την άσκηση στην καθημερινότητα σας και προσθέτοντας υπερτροφές θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να απελευθερώσετε την εσωτερική ομορφιά σας.

You May Also Like

0 σχόλια