Αφρατα Pancake με βρωμη και μπανανα

by - 12:17 μ.μ.




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1,5 κουπα βρώμη
2 κουταλιες σουπας αλεύρι καρύδας
2 κουταλιές γλυκου (Χωρίς αλουμίνιο) baking  powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
2 μεσαίου μεγέθους ώριμες μπανάνες
3 αυγά
2-4 κουταλιες σουπας νερό

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα καλό * μπλέντερ Και ανακατέψτε μέχρι όλα να γίνουν ένα μείγμα. Είναι τόσο εύκολο!

* Ανάλογα με το μπλέντερ σας προτείνω να αλέστε τη βρώμη σε αλεύρι ή να ξεκινήσετε με τη μπανάνα και τα αυγά πριν προσθέσετε τα άλλα συστατικά. Αλλά αν έχετε ένα καλό μπλέντερ υψηλής ισχύος μπορείτε να προσθέσετε τα πάντα μέσα από την αρχή.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέστε 2-4 κουταλιές της σούπας νερό. Θέλετε να προσθέσετε αρκετή ποσότητα ώστε να μπορείτε εύκολα να ξεκολλήσετε το μείγμα, αλλά να εξακολουθεί να είναι παχύρρευστο για να μαγειρευτεί εύκολα! Η ποσότητα νερού που προσθέτω ποικίλλει, επειδή οι μπανάνες έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά και  ρίχνουμε λίγο λάδι καρύδας . Μην το θερμαίνετε πολύ. Αυτές είναι πιο αφράτες τηγανίτες και χρειάζονται πιο πολύ ώρα για να μαγειρευτούν, αν το τηγάνι είναι καυτό θα καούν στην άκρη και δεν θα φουσκώσουν στη μέση!
 Όταν αρχίσουν να αυξάνονται σε μέγεθος και σχηματίζονται μερικές φυσαλίδες είναι έτοιμες, γυρίστε και επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά.
Μεταφέρετε σε ένα πιάτο για να τις σερβίρετε, ή καταψύξτε και αποθηκεύστε την επόμενη μέρα. 

Απολαύσετε!

You May Also Like

0 σχόλια