Top συμβουλες για να πετυχεις απωλεια βαρους μια για παντα

by - 10:13 π.μ.


·        Μην ακολουθείς δίαιτες εξπρές, που υπόσχονται θεαματική απώλεια κιλών. Υπάρχουνε παντού, στο διαδίκτυο, στα περιοδικά ή την έκανε μια φίλη σου. Ακούγονται δελεαστικές, αλλά αυτό που θα συμβεί είναι να χάσεις μερικά κιλά και μόλις την τελειώσεις να τα πάρεις πίσω ίσως και διπλάσια. Και αυτό γιατί θα γυρίσεις πάλι στις παλιές σου διατροφικές συνήθειες, αντ' αυτού ακολούθησε ένα πρόγραμμα διατροφής που σε ευχαριστεί και περιόρισε τις ποσότητες, θα σου δεις μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αλλα θα είναι όμως μόνιμα.

·        Μην το παρακάνεις με τη ζυγαριά, ο καθένας μας χάνει διαφορετικά και με διαφορετικό ρυθμό, συγκεντρώσου στο να τρως σωστά, να γυμνάζεσαι και αισθάνεσαι όμορφα με αυτό που κάνεις.
  •         Απέφυγε οτιδήποτε είναι light, ελαφρύ ή με χαμηλά λιπαρά. Μπορεί να έχουν λιγότερες θερμίδες αλλά αυτά τα τρόφιμα είναι επεξεργασμένα, έχουν αφαιρέσει τα λιπαρά αλλά έχουν προσθέσει ζάχαρα για να έχουν ωραία γεύση, και ίσως φας περισσότερη ποσότητα γιατί είναι με ΄΄χαμηλά λιπαρά΄΄. Τα λιπαρά δεν μας παχαίνουν απαραίτητα, όταν βρίσκονται φυσικά μέσα στα τρόφιμα. Φυσικά δεν λέω να φας όλο το ελαιόλαδο και το βούτυρο που υπάρχει, μικρές ποσότητες όμως θα σε χορτάσουν και θα πάρεις όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που τα light δεν έχουν.

·        Μην ακολουθείς μόνο, αερόβια άσκηση, που θα σε εξουθενώσει, αλλά συμπεριέλαβε και ασκήσεις αναερόβιες με αντιστάσεις ή και βάρη, θα αυξήσουν τη μυϊκή σου μάζα, άρα και το μεταβολισμό σου. Οπότε δοκίμασε πολλά είδη συνδύασε τα και βρες αυτό που σου ταιριάζει, μπορεί να είναι ένα άθλημα ή ο χορός.

·        Μην τρως τα συναισθήματα σου. Το φαγητό είναι για να τρέφει το σώμα, όχι για να λύνει τα προβλήματα ή να γεμίζει τα κενά.



You May Also Like

0 σχόλια