Η φιλοσοφια πισω απο μια σωστη διατροφη

by - 5:49 μ.μ.



1. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Ξέρω ότι το νερό δεν είναι τροφή, αλλά είναι το καλύτερο πράγμα να βάλεις στον οργανισμό σου μόλις ξυπνήσεις. Πάντα νερό πριν τον καφέ. Στόχος είναι να πιείτε δύο μεγάλα ποτήρια ζεστού νερού με τζίντζερ. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας, πίνετε 2-3 λίτρα νερού. Προσπαθήστε να καταναλώσετε καθαρό φιλτραρισμένο νερό για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα χημικά, βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς.
2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ
Κάποιες διαφημίσεις στην τηλεόραση μας οδήγησαν στο να πιστεύουμε ότι τα δημητριακά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα, αλλά στην πραγματικότητα βάζοντας στο σώμα μας ζάχαρη και χημικές ουσίες, μας οδηγούν να τσιμπολογάμε κέικ και μπισκότα με τον καφέ στις 11 π.μ. Με το να εντάξεις την πρωτεΐνη στο πρωινό θα σε χορτάσει μέχρι το μεσημέρι: χωρίς να αναζητάς σνακ. Μην το προσπερνάτε αυτό, πραγματικά λειτουργεί. Μπορείτε να αυξήσετε τις πρωτεΐνες σας με σολομό, αυγά, κινόα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ακόμα και όσπρια.
3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΕΡΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ
Πιστεύω ότι η υγιεινή διατροφή δεν είναι μια διατροφή όπου η στέρηση είναι ένας τρόπος ζωής. Το να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να έχετε κάτι σας κάνει να το θέλετε περισσότερο. Είναι σαν να είσαι και πάλι παιδί! Αλλάξτε νοοτροπία. Αρχίστε να βλέπετε το φαγητό ως κάτι που τρέφει το σώμα σας, που ενισχύει την ενέργειά σας, κάνει το δέρμα σας λαμπερό και όμορφο και είναι μια ευχαρίστηση. Επικεντρωθείτε στη θρέψη, όχι στην διακοπή. Γεμίστε το πιάτο σας με πολλά νόστιμα λαχανικά, φρέσκα φρούτα, καλά λιπαρά, καλής ποιότητας κρέας και ψάρια, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Θα αρχίσετε να μην σκέφτεστε το φαγητό τόσο πολύ, και να απολαμβάνετε τη ζωή σας. Πιστέψτε με, οι στερητικές δίαιτες δεν λειτουργούν, οπότε σταματήστε να στερείτε τον εαυτό σας και αρχίσετε να ζείτε.
4. ΜΑΣΗΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα δόντια μας! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, οι περισσότεροι από εμάς δεν μασάμε το φαγητό μας. Τρώμε και περπατάμε, ή διαβάζουμε μηνύματα  ή χαζεύουμε στα σοσιαλ μίντια ή καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χωνεύουμε το φαγητό μας ή δεν απορροφούνται αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά και ούτε καταλαβαίνουμε όταν είμαστε χορτάτοι. Η πέψη ξεκινά στο μυαλό, άρα το μυαλό πρέπει να είναι παρόν ενώ τρώμε - χωρίς τους περισπασμούς. Καθίστε στο τραπέζι, αναπνεύστε και μασήστε το φαγητό σας 10-15 φορές. Χαλαρώστε όταν τρώτε, μην βιαστείτε. Θα δείτε τη φουσκωμένη κοιλιά σας να εξαφανίζεται, το σώμα σας πιο ήρεμο και την επιθυμία σας να αρπάξετε κάτι γλυκό να μειώνεται.
5. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ
Αχ, η τρομερή λέξη λίπος ... Που επειδή θέλουμε να το διώξουμε, διώχνουμε και τα τρόφιμα που το έχουν, ξεχνώντας  ότι υπάρχουν και τα καλά λίπη! Τα καλά λιπαρά θα κάνουν τα μαλλιά σας λαμπερά, τα νύχια σας να μεγαλώνουν και το δέρμα σας να λάμπει. Είναι μια εκπληκτική πηγή ενέργειας, που σας κρατά χορτάτους όλη την ημέρα. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και περιέχουν απαραίτητα τα λιπαρά οξέα που είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα σας. Τα υγιή λίπη παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας σας. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, Ε και Κ. Έτσι, τα λίπη σας προέρχονται από υγιείς πηγές όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, αυγά, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και αβοκάντο.
6. ΚΡΕΑΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Είναι κακό το κρέας; Λοιπόν, όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα και πάντα επιλέγω κρέας από ζώα που έχουν εκτραφεί σε βοσκότοπους. Το βόειο κρέας ελευθέρας βοσκής είναι φυσικά πιο άπαχο από το βόειο κρέας που τρέφεται με σιτηρά, περιέχει πολύ υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και είναι μια μεγάλη πηγή (CLA) συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ένα λίπος που μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και πολλών ανοσοποιητικών διαταραχών. Εάν δεν τρώτε κρέας, μην ανησυχείτε! Αλλά αν τρώτε, προσπαθήστε να αγοράσετε την καλύτερη ποιότητα. Θα είναι λίγο πιο ακριβό, οπότε θα αγοράσετε λιγότερο, θα είναι όμως καλύτερο και πιο νόστιμο. Η γεύση από μόνη της θα σας ανταμείψει.
7. ΜΑΓΕΊΡΕΨΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ
Μαγειρεύοντας λίγο επιπλέον μπορείς να τρως και την επόμενη μέρα. Και δεν χρειάζεται να πλένεις επιπλέον πιάτα και κατσαρόλες. Είναι εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, και ένας από τους χρυσούς κανόνες μου!
8. ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΚΑΛΑ
Ο ύπνος είναι ιερός και πολύτιμος. Βοηθά στην αντι-γήρανση, σας επιτρέπει να επισκευάσετε το σώμα σας, να μειώσετε το στρες και να ελέγχετε την όρεξή σας. Αλλά συχνά αισθανόμαστε ανήσυχοι το βράδυ και δυσκολεύουμε να κοιμηθούμε. Δοκιμάστε να έχετε ένα μόνιμο μοτίβο ύπνου, παράδειγμα 10 μ.μ. έως τις 6 το πρωί, ή στις 11 μ.μ. έως τις 7 το πρωί. Διώξτε την τεχνολογία: από την κρεβατοκάμαρα. Όχι κινητά, laptop και τηλεόραση. Κόψτε τον καφέ μετά το μεσημέρι, ώστε να μην τονωθείτε από την καφεΐνη. Μπορείτε να πιείτε βότανα χαλαρωτικά πριν να ξαπλώσετε όπως λίγο χαμομήλι, να ψεκάστε λίγο λάδι λεβάντας πάνω από το μαξιλάρι σας και να πάρετε λίγο κιτρικό μαγνήσιο - όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα γλυκό ύπνο.
9. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ
Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος ενίσχυσης της ενέργειας,! Συνήθιζα να αφήνω τη ζωή να μου εμποδίζει την άσκηση, αλλά αυτό που με βοήθησε είναι να το προγραμματίζω σαν να έχω ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσω. Όλοι ζούμε μια πολυάσχολη ζωή, οπότε αν δεν μπορείτε πραγματικά να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αρχίστε να κινήστε με άλλους τρόπους. Μπορεί να περπατάτε, να κάνετε ποδήλατο ή να κατεβαίνετε λίγες στάσεις πιο πριν στο λεωφορείο. Πάτε από τις σκάλες αντί του ασανσέρ! Το να καθαρίσεις το σπίτι σου είναι μια προπόνηση από μόνη της. Αυτά τα μικρά βήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν πραγματικά, οπότε ξεκινήστε!
10. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Το άγχος είναι κακό και μας επηρεάζει όλους. Είναι δύσκολο να το εξαλείψετε εντελώς, αλλά μπορείτε να μάθετε να το διαχειριζεστε. Ο καλύτερος τρόπος για να ξε-αγχωθήτε είναι η αναπνοή, βγείτε από το γραφείο για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα  Κλείστε τα μάτια σας και μετρήστε ως το 4 καθώς εισπνέετε, και επαναλάβετε καθώς εκπνέετε. Κάντε το για ένα λεπτό μέχρι να νιώσετε πιο ήρεμοι και επαναλάβετε  τακτικά όλη την ημέρα.  Μην αισθάνεστε ένοχοι για το χρόνο που χρειάζεστε. όλοι το χρειαζόμαστε.
Ένας άλλος τρόπος διαχείρισης του άγχους είναι να έρθετε κοντά με τη φύση. Η σύνδεση με τη φύση είναι τόσο ευεργετική, είτε πρόκειται για ένα πάρκο,ένα ποτάμι ή το δάσος και τη παραλία. Κανονίστε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού με τη Μητέρα Φύση και σύντομα θα σας ανταμείψει.

You May Also Like

0 σχόλια